Yvonnes sida

Falkenbergs Gymnasieskola 1970 - 1972

Det var många niondeklassare som började jobba direkt efter högstadiet. Jag ville fortsätta skolan, och sökte till Gymnasiet. Om jag skall vara ärlig, så ville jag framför allt flytta till stan, dvs in till Falkenberg. 

Välkommen Falkenberg! (Inte Farväl Falkenberg!)

Det var nu jag fick Falkenbergssand mellan tårna... Ni vet väl att de som en gång fått denna sand mellan tårna alltid vill återvända till Falkenberg.....

Jag kom in på den Ekonomisk linjen. Hade gärna velat gå på Naturvetenskaplig linje, men med de betyg jag hade från högstadiet var det inte möjligt.....

Gymnasieskolans första år gick vi på Tullbroskolan. När vi skulle börja andra året var nuvarande Gymnasieskolan färdigbyggd, dvs den gamla Läderfabriken var renoverad och ombyggd till en skola. Vi blev de första eleverna att gå i denna nya skola. Dvs Pionjärer även här!

Roligaste ämne: Svenska - med Karin Jansson.

Mindre roligt: Matte - hemska räknesticka ! Jag lärde mig den aldrig.... Företagsekonomi var inte heller någon höjdare. Stenografi  (varför skulle man kunna det???) och maskinskrivning var näst intill botten! Studiemotivationen närmade sig nollstrecket.....  Fnitter, bus, fritid och att ha koll på den där killen på Tekniska betydde mer än skolan..... Sista terminen skärpte jag mig dock lite grand, så slutbetygen blev i alla fall medelmåttiga. 

Visst hade jag planer på att studera vidare en gång i framtiden - men framtiden var ju oändlig.......

Detta hände på 70-talets början. Studentexamen var ingenting som man firade.

 Ett exempel på stenografi

Den eländiga Räknestickan!